Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησαν τα εαρινά προγράμματα του ΚΠΕ και του Βοτανικού Κήπου Νεοχωρίου


 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Έρευνας & Ενημέρωσης Νεοχωρίου (ΚΠΕΕΕ) συνεχίζει για άλλη μια χρονιά την επιτυχημένη υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων. Το Κέντρο στα 15 χρόνια λειτουργίας του έχει συμβάλει όχι μόνο στην εκπαίδευση και ενημέρωση πλήθους επισκεπτών (και κυρίως μαθητών, φοιτητών και σπουδαστών) άλλα και στην προβολή της περιοχής Λίμνης Πλαστήρα. Σε συνδυασμό με το Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου αποτελούν σημαντικές περιβαλλοντικές δομές μέσω των οποίων ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα πλούσια οικοσυστήματα της περιοχής, να ενημερωθεί για τη σπουδαιότητα τους και να εκπαιδευτεί για τον τρόπο προστασίας τους.
 Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προωθώντας την αειφόρο διαχείριση και προστασία της περιοχής υποστηρίζει τις δομές αυτές, σε συνεργασία με την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., εξειδικευμένα στελέχη της οποίας έχουν την ευθύνη υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των προγραμμάτων ξενάγησης. Το ΚΠΕΕΕ και ο Βοτανικός Κήπος απευθύνονται όχι μόνο σε μαθητές και φοιτητές, αλλά και σε περιβαλλοντικές και οικολογικές ομάδες καθώς επίσης σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει την  περιοχή και το φυσικό της πλούτο.
Ενδεικτικά, ορισμένα από τα σχολεία που αναμένονται να επισκεφτούν την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΚΠΕΕΕ Νεοχωρίου και στο Βοτανικό Κήπο είναι τα:
- 5ο Λύκειο Πάτρας,
- Εκπαιδευτήρια Φραγκή (Λακωνική Σχολή) Αθήνας,
- Επαγγελματική Σχολή Γαλατσίου,
- 2ο Γυμνάσιο Αιγίου,
- 1ο Λύκειο Θήβας,
- 1ο Δημ. Σχολείο Αγριάς,
- Α΄ & Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού,
- 2ο Γυμνάσιο Πεύκης,
- 1ο Γυμνάσιο Γέρακα Αττικής
- Γυμνάσιο «Ζαν Ντ’ Άρκ» Αθήνας κ.λ.π.
Το γεγονός αυτό υποδεικνύει την απήχηση που έχουν οι παραπάνω δομές στον εκπαιδευτικό κόσμο αλλά και στην προσέλκυση πλήθους επισκεπτών (μικρών και μεγάλων) που θα περιηγηθούν και θα γνωρίσουν από κοντά την περιοχή μας, επισκέπτες που προέρχονται από πολλές και διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Αναδεικνύεται, επίσης, η σημασία που έχει ο εκπαιδευτικός τουρισμός και ο οικοτουρισμός στην προβολή της περιοχής Λίμνης Ν. Πλαστήρα.
Στους άμεσους στόχους του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα είναι να επιδιώξει την περαιτέρω βελτίωση των δυνατοτήτων προβολής και ενίσχυσης της προστιθέμενης αξίας της περιοχής μέσω παρόμοιων ενεργειών, δίνοντας τη δυνατότητα για την περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του νέου, διευρυμένου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.
Η ευθύνη λειτουργίας των παραπάνω δομών αποτελεί ένα από τα κύρια αντικείμενα της νεοσύστατης Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου με την επωνυμία ¨επι ΝΟΗΣΗ¨.

Για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Αθανάσιος Μαλέτσικας
Αντιδήμαρχος
Πρόεδρος Δ.Κ.Ε. ¨επι ΝΟΗΣΗ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου