Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ


 Με αντιπροσωπεία φιλοζωικού συλλόγου της Γερμανίας που στηρίζει τη δράση του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός
Με αντιπροσωπεία του φιλοζωικού συλλόγου Tiere - in - not- Griechenland από την γερμανική πόλη Ντίσελντορφ που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Καρδίτσα συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων/νος Παπαλός και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Λαμ. Τσιούκης.
 Την αντιπροσωπεία συνόδευαν η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας κ. Εύη Θάνου και ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος» Καβάλας κ. Κων/νος Γιτισόγλου.
Η πρόεδρος του γερμανικού φιλοζωικού σωματείου κ. Suzanne Lottgen  και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν τον κ. Παπαλό για τη δράση του σωματείου που ιδρύθηκε με σκοπό να συνεργαστεί με φιλοζωικά σωματεία της χώρας μας- μεταξύ των οποίων και τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας για την προστασία των αδέσποτων ζώων.
Η πρωτοβουλία τους ήταν απόρροια της διαπίστωσης ότι η αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας απέχει πολύ από την διεθνή πρακτική και δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αντιλήψεις για το ζήτημα.
Τα τελευταία 3 χρόνια ο γερμανικός σύλλογος στηρίζει ενεργά τη δράση του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας, ακόμα και για την προμήθεια ζωοτροφών για την κάλυψη μέρους των αναγκών του καταφυγίου αδέσποτων ζώων που συντηρεί ο Όμιλος.
Ο κ. Κ. Παπαλός διαβεβαίωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας ότι ο Δήμος Καρδίτσας επιδιώκει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων με ευαισθησία με βάση τις σύγχρονες αντιλήψεις και την νομοθεσία. Προς την κατεύθυνση αυτή επιδιώκει τη στενή συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο, αξιοποιώντας και την λειτουργία του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη μας για την υλοποίηση σχετικών δράσεων και προγραμμάτων περισυλλογής, κτηνιατρικής εξέτασης, εμβολιασμών και στείρωσης των αδέσποτων ζώων προστατεύοντας τα ίδια, αλλά και τη δημόσια υγιεινή.
(Παρακαλώ αναρτήστε τα σχόλεια σας στον fan page του Karditsa.tk κάνοντας κλικ εδώ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου