Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας για την εγκυκλοπαίδεια Wikipedia


 Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας της  Wikipedia, της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, διοργανώνεται  την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, στις 18.00 στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, μια εκδήλωση που θα δώσει την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία  στην ελληνική έκδοση της Wikipedia (Βικιπαίδεια), τόσο σε χρήστες όσο και σε εν ενεργεία, αλλά και εν δυνάμει, συγγραφείς της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.
 Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής κ. Κολοκοτρώνη Δημήτριο, το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας. 
Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι  βασικές αρχές της Βικιπαίδειας, εμπειρίες από τη συγγραφή άρθρων/ λημμάτων και θα διεξαχθεί βιωματικό σεμινάριο συγγραφής άρθρων. Οι παρουσιάσεις γίνονται σε χώρο με ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο (WiFi) έτσι ώστε οι συμμετέχοντες, εφόσον διαθέτουν προσωπικό υπολογιστή, να μπορούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση επιτόπου.
Οι θέσεις στο βιωματικό σεμινάριο είναι περιορισμένες (μόνο 30 συμμετέχοντες), συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτικό Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας κ. Μπασιακούρα Αριστέα στην ηλεκτρονική διεύθυνση arbasiak1@gmail.com ή στο τηλέφωνο 2441079629.
ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ : Εργαστήριο (workshop) στη Wikipedia
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 στις 18:00
2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, Ν. Τεμπονέρα Τέρμα
Εργαστήριο Πληροφορικής (2ος Όροφος, Αίθουσα 203)
http://blogs.sch.gr/2epalkardits

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου