Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


 Εξιχνίαση κυκλώματος παράνομης χορήγησης πολιτικού ασύλου, που διακινούσε από την Αθήνα στην Καρδίτσα και εκμεταλλεύονταν αλλοδαπούς, εξασφαλίζοντας σ’ αυτούς νόμιμη παραμονή στη χώρα, έναντι αμοιβής. Συλλήψεις τεσσάρων (4) αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, για πλαστογραφία, παραβάσεις της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών» και κατοχή και χρήση πλαστών εγγράφων.

 - Την 11-03-2011 και ώρα 09:10΄, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26, 29 και 29 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι μόλις είχαν αφιχθεί με τρένο από την Αθήνα, διότι κατά τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σ’ αυτούς, διαπιστώθηκε ότι, έφεραν στην κατοχή τους και κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/86, από ομοεθνείς τους, ανύπαρκτα πρόσωπα, τα οποία δήλωναν ότι θα τους φιλοξενούσαν στις κατοικίες, που δήθεν αυτοί κατείχαν και διέμεναν σε περιοχές της Καρδίτσας, ενώ οι δύο (2) εκ των συλληφθέντων προσκόμισαν και πλαστό φωτοαντίγραφο μισθωτηρίου συμφωνητικού μεταξύ ανύπαρκτου ημεδαπού και αλλοδαπού ομοεθνή τους. Σημειώνεται ότι, επί του σώματος των υπευθύνων δηλώσεων που κατέθεσαν οι συλληφθέντες, υπήρχαν σχετικές θεωρήσεις από υπάλληλο του Κ.Ε.Π. Δήμου Καρδίτσας, με σχετικές σφραγίδες και υπογραφή, οι οποίες όμως, όπως προέκυψε, ήταν πλαστές. Τους συλληφθέντες συνόδευε στο Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, ημεδαπός, κάτοικος Καρδίτσας. Από την προανάκριση προέκυψε ότι, τα προαναφερόμενα πλαστά έγγραφα, οι συλληφθέντες τα προμηθεύθηκαν από τέταρτο αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν, ηλικίας 41 ετών, κάτοικο Καρδίτσας (που και αυτός συνελήφθη) έναντι συνολικού χρηματικού ποσού οκτακοσίων (800,00) ευρώ, στην κατοικία του οποίου, βρέθηκαν μετά από έρευνα και άλλες δύο υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/86, με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, με ανάλογο περιεχόμενο αυτών που κατείχαν οι συλληφθέντες και με τις ίδιες, ως άνω, πλαστές σφραγίδες και υπογραφές του ιδίου υπαλλήλου του Κ.Ε.Π. Δήμου Καρδίτσας. Από έρευνα του αρχείου του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας προέκυψε ότι, ο ίδιος ως άνω γνωστός ημεδαπός, κάτοικος Καρδίτσας, συνόδευσε στην ιδία Υπηρεσία, σε προγενέστερο χρόνο, άλλους δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι υπέβαλλαν αιτήματα για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Η γνησιότητα και εγκυρότητα των εγγράφων που υπέβαλλαν οι αλλοδαποί στις περιπτώσεις αυτές, διερευνάται.

- Τα ανευρεθέντα στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ως επίσης και αυτά που βρέθηκαν στην κατ’ οίκον έρευνα.
- Οι δράστες, με την σε βάρος τους δικογραφία, του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καρδίτσας.
- Η προανάκριση, που διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, συνεχίζεται εντατικά και επεκτείνεται προς ανακάλυψη και παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων όσων εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου