Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Εξιχνιάσεις τεσσάρων (4) περιπτώσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων συμπολιτών μας


 Από το  Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου  Καρδίτσας, εξιχνιάσθησαν τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης σε βάρος αντίστοιχων ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
 Στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου  Καρδίτσας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εξέτασης μαρτύρων και επίδειξης φωτογραφιών, αναγνωρίσθηκαν και οι δύο (2) δράστες, ημεδαποί ηλικίας 40 και 41 ετών αντίστοιχα, αμφότεροι κάτοικοι Αλεξάνδρειας Ημαθείας, οι οποίοι και συνελήφθηκαν.
Συγκεκριμένα οι δύο (2) συλληφθέντες, καλοντυμένοι (κουστούμι, γραβάτα), ευπαρουσίαστοι και ευγενείς, ενεργώντας από κοινού και κατά συναυτουργία την 14-3-2011 και 17-3-2011 στο Ερμήτσι, στην Πορτή και στην Κρυοπηγή, με την μέθοδο της εξαπάτησης, σε τέσσερις (4) διαφορετικές περιπτώσεις, προσποιούμενοι τους εφοριακούς υπαλλήλους, κατάφεραν να εξαπατήσουν  συμπολίτες μας ηλικιωμένα άτομα, ηλικίας 84,80,80 και 76 ετών αντίστοιχα, ζητώντας από αυτούς χρηματικά ποσά  που δήθεν συγγενικά τους πρόσωπα τα  όφειλαν στην εφορία (Δ.Ο.Υ.), αποσπώντας έτσι συνολικά  το χρηματικό ποσό των χιλίων πενήντα (1.050) ευρώ. Σε μία εκ των αναφερομένων περιπτώσεων ο ένας εκ των δραστών ακολούθησε την ηλικιωμένη παθούσα εντός της οικίας της, είδε το σημείο που φύλασσε  τα χρήματά της  και αφαίρεσε το ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ.
Σχηματισθείσα δικογραφία αποσταλεί αρμοδίως.     
Προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου  Καρδίτσας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας συνιστά, για μία ακόμη φορά. στους πολίτες, να είναι υποψιασμένοι και ιδιαίτερα προσεκτικοί σε παρόμοιες περιπτώσεις και να μην εμπιστεύονται με ευκολία άτομα που εμφανίζονται ως υπάλληλοι ή εκπρόσωποι Υπηρεσιών - Επιχειρήσεων -  Χρηματοπιστωτικών εταιρειών, κλπ, χωρίς να διαθέτουν τις νόμιμες διαπιστεύσεις,  ενώ επιπλέον είναι ανάγκη να ενημερωθούν ιδιαίτερα τα ηλικιωμένα άτομα (γονείς) και, τέλος, καλούμε όσους αντιλαμβάνονται τυχόν παρόμοια περιστατικά να ενημερώνουν αμέσως και επιτόπου τηλεφωνικά  την Αστυνομία, καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό «100» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου