Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ



 Με πανκαρδιτσιώτικο - πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 9 του Μάρτη θα απαντήσουν οι Καρδιτσιώτες στην κυβέρνηση για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων στο Νομό. Μ’αυτό τον τρόπο οι φορείς του νομού θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον σχολικό Καλλικράτη, για τον οποίο υποστηρίζουν ότι γίνεται μόνο για οικονομικούς λόγους και όχι γιατί εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες για ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτηρίων, των εκπαιδευομένων αλλά και των εκπαιδευτικών όλης της χώρας.
 Σύσκεψη
Σε έκτακτη σύσκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκου, κλήθηκαν χθες το πρωί οι φορείς του Νομού, προκειμένου να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις και συγκεκριμένα για τα λεχθέντα στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου την Τρίτη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των δημάρχων και των περιφερειαρχών όλης της χώρας για το παραπάνω θέμα. Στη σύσκεψη της Αθήνας τόσο ο κ. Τσιάκος όσο και ο κ. Κωτσός (στον οποίο δεν δόθηκε ο λόγος, παρά το γεγονός ότι δήλωσε την πρόθεσή του να είναι ομιλητής) εξέφρασαν την άρνηση της τοπικής κοινωνίας του Νομού Καρδίτσας να δεχθεί οποιαδήποτε συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας. Στη χθεσινή δε, σύσκεψη, ο κ. Τσιάκος ανέφερε ότι ήταν έκδηλη η αγωνία της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας να βρει συνενόχους σ’αυτό το τερατούργημα που πάει να περάσει, παρ’ ότι κάποιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η τοποθέτηση του Προέδρου της ΤΕΔΚ - Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού, ο οποίος εστίασε στην καλή οργάνωση του συλλαλητηρίου και στο διεκδικητικό πλαίσιο που θα έχει, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.
Ο κ. Τέγος
Ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας, δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας κ. Χρήστος Τέγος, στην τοποθέτησή του υπογράμμισε πως κάποιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και ότι αν κάποιες σχολικές μονάδες δεν κλείσουν φέτος, θα κλείσουν οπωσδήποτε τα επόμενα χρόνια. Ζήτησε δε από όλους τους φορείς να καταδικάσουν τους βουλευτές εκείνους που αρχικά ψήφισαν υπέρ του Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση και τώρα ζητούν με ερωτήσεις τους να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, ενώ έβαλε και μια σειρά πρόσθετων αιτημάτων που θα πρέπει να έχει το διεκδικητικό πλαίσιο του συλλαλητηρίου:
- Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν χωρίς φραγμούς και φυλετικές διακρίσεις
- Σε καμία τάξη να μην υπάρχουν πάνω από 20 μαθητές
- Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Κατάργηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες τρων σχολικών επιτροπών. Να είναι αποκλειστικά δωρεάν το πετρέλαιο, το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο στα σχολεία
  • - Να μην επιβαρύνονται οι οικογένειες με πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, βιβλίων κλπ
  • - Σύγχρονο πρόγραμμα σχολικής στέγης από το κράτος και κατάργηση των ΣΔΙΤ
  • - Εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή δουλειά
Επισκέψεις - Έγγραφα
Με επισκέψεις σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με έγγραφα προς τις διευθύνσεις των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αλλά και με ενεργοποίηση όλης της τοπικής κοινωνίας του Νομού από τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις, θα προσπαθήσουν οι φορείς να διοργανώσουν ένα επιτυχημένο συλλαλητήριο, όπως συμφωνήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου