Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Το ντέρμπι της ντροπής


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Το ντέρμπι της ντροπής


Ξύλο, φραστικές επιθέσεις, αντεγκλήσεις, απειλές και παραληρήματα περιλάμβανε το μενού του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης».
 
Το... πάρτι ξεκίνησε με το σφύριγμα της λήξης του εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα, διαιτητή Καλόπουλου, όταν δεάδες οπαδοί του Ολυμπιακού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο προπηλακίζοντας παίκτες των φιλοξενούμενων που δεν είχαν προλάβει να φύγουν προς τα αποδυτήρια. Αποδέκτες της επίθεσης ήταν μεταξύ άλλων οι Σιμάο, Σισέ, Καντέ, Τζόρβας, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Νίνης. Μάλιστα, οι Γκοβού και Τζόρβας, στην προσπάθειά τους να σώσουν τον Σισέ, που αντιμετώπιζε το μεγαλύτερο πρόβλημα μπλέχτηκαν χειρότερα.
Η συνέχεια δόθηκε στα αποδυτήρια, όπου έγιναν απίστευτα πράγματα. Ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε λεκτική διαμάχη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Τάσος Μητρόπουλος έβριζε όποιον έβρισκε μπροστά του, ενώ αργότερα παίκτες του Παναθηναϊκού έψαχναν τον Βασίλη Τοροσίδη για αντίποινα για όσα έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλοντας να πικάρει τον Σισε του έκανε μια χειρονομία λέγοντάς του με νόημα "δεν πειράζει, του χρόνου" με τον Γάλλο να απαντά "Δεν θα είμαι εδώ του χρόνου. Μου την έφερες, ξέρεις πως νίκησες".
Τα πνεύματα οξύνθηκαν ξανά με την παρουσία του Τάσου Μητρόπουλου στον οποίο ο Νίνης φώναξε: "Αλλού αυτά Μητρόπουλε". Ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού από τη μεριά του απάντησε "Ελάτε να σας γ...» και τους έστελνε φιλάκια… Στο περιστατικό ενεπλάκη και ο Γόντικας λέγοντας "Πολλοί γ... μαζευτήκατε". Κι ενώ η αποστολή του Παναθηναϊκού ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από το Καραϊσκάκη, ορισμένοι παίκτες κατέβηκαν από το πούλμαν για να πάνε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, με σαφή πρόθεση να ζητήσουν τα ρέστα από τον Βασίλη Τοροσίδη. Συγκεκριμένα οι Σισέ, Καραγκούνης, Λέτο, Κατσουράνης, Τζόρβας και Νίνης φώναζαν "που είσαι ρε αρχ... Βγες έξω, να σε γ...».
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσπάθησε να τους ηρεμήσει με τον Τζόρβα να του λέει: "Να χαίρεσαι την ομάδα σου. Πήγατε το ποδόσφαιρο 200 χρόνια πίσω".

Παίχθηκε και ποδόσφαιρο
Διαιτητικά όργια έγιναν στο «Καραϊσκάκη» προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάρει τη νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού, να πάρει προβάδισμα 10 πόντων από τον δεύτερο και ουσιαστικά να εξασφαλίσει τον τίτλο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20' με γκολ του Μιραλάς μετά από πετυχημένη κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα και στη συνέχεια άρχισαν να απολαμβάνουν τη διαιτητική ανεπάρκεια. Η αρχή έγινε στο 43΄ όταν ο Τοροσίδης έκανε χέρι μέσα στην περιοχή χωρίς ο Καλόπουλος να καταλογίσει το πέναλτι. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και ισοφάρισε στο 58΄ με εκτέλεση φάουλ του Λέτο. Στο 83’ ο βοηθός Τρύφωνας ακύρωσε με υπόδειξη οφσάιντ πεντακάθαρο γκολ του Κατσουράνη ο οποίος καλυπτόταν από 4 παίκτες! Το επιστέγασμα ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Τζιμπούρ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κι ενώ ο Πάντελιτς που επηρέαζε άμεσα τη φάση ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ. Στην αμέσως επόμενη φάση αποβλήθηκε ο Τοροσίδης για χτύπημα στον Λέτο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (90' Πάντελιτς), Μιραλάς (77' Ζαϊρί), Φουστέρ (61' Ντουντού), Τζεμπούρ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (80' Σιμάο), Κατσουράνης, Λέτο, Νίνης (66' Γκοβού), Σισέ.

ΣΙΣΕ Προάγγελος αποχώρησης
Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό πρωτάθλημα, μετά τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη εξέφρασε ο Τζιμπρίλ Σισέ λέγοντας: "Είδαμε ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Και εγώ το γνωρίζω και η ομάδα μου και όλοι εσείς. Η αλήθεια είναι, πως όταν υπέγραψα συμβόλαιο στην Ελλάδα ήρθα εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο, δεν ήρθα για να μου πάρουν το κεφάλι, για το ποιος θα διαιτητεύει σε κάθε αγώνα και το τι θα αποφασίζει. Μου τα είχαν πει, αλλά δεν ήθελα να τα πιστέψω. Θα πάρω τις αποφάσεις μου, αλλά πραγματικά πιστέψτε με, είμαι ως εδώ. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να με δείτε, γιατί αυτοί είναι οι τελευταίοι μου μήνες στην Ελλάδα. Γιατί, υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να παραμείνω". Στις δηλώσεις Σισέ απάντησε λίγο μετά ο Βαγγέλης Μαρινάκης λέγοντας: «Αν θέλει να αποχωρήσει, ας φύγει χωρίς τις φούστες του και τις μπλούζες του. Όλα τα άλλα είναι μικρότητες».

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ Σε... άλλο γήπεδο
Σε δικό του κόσμο ζούσε μετά το ματς ο Βαγγέλης Μαρινάκης δηλώνοντας περήφανος για όσα έγιναν: «Πήραμε μία πεντακάθαρη νίκη. Έπρεπε από το πρώτο ημίχρονο να προηγούμαστε τουλάχιστον με 3-0 και το ματς έληξε 2-1. Το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο για μας. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι δικαιολογίες για μια ομάδα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την ακούσετε. Από τότε που ξεκινήσαμε στον Ολυμπιακό, έχουμε κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για την βία στα γήπεδα. Και στο "Καραϊσκάκης" και στην επαρχία οι οπαδοί μας είχαν υποδειγματική συμπεριφορά. Θεωρώ λοιπόν, ότι έχουμε προσφέρει πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο… Τα παιδιά των Ολυμπιακών και αυτοπεποίθηση έχουν και χαρούμενα μπορούν να πηγαίνουν κάθε Δευτέρα στο σχολείο. Όσα πιο πολλά παιδιά γίνουν Ολυμπιακοί, τόσο πιο χαρούμενα θα είναι».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ έβγαλε ο Παναθηναϊκός για τη διαιτησία και όχι μόνο: "Η πολυαναμενόμενη αναμέτρηση των δύο πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα εξελίχθηκε δυστυχώς, σε παράσταση θεάτρου σκιών για ένα ρόλο, ο άρχων του αγώνα ήταν πραγματικά τέτοιος... άρχοντας. Φρόντισε να δείξει σε όλους ότι η δική του βούληση, θα ήταν ο καθοριστικός παράγοντας. Και το χρώμα της βούλησής του, το καταλάβαμε από πολύ νωρίς. Το επέδειξε τόσο εμφατικά που δυστυχώς σήμερα αντί να συζητάμε για ποδόσφαιρο, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε μία σαφή και ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Μία αλλοίωση η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνιστά αναμφίβολη αλλοίωση του πρωταθλήματος και της εξέλιξής του.
Ίσως μάλιστα η λέξη αλλοίωση να μην επαρκεί για να χαρακτηρίσει έναν αγώνα, στο οποίο ακυρώθηκε χωρίς λόγο κανονικότατο γκολ και δεν καταλογίστηκαν υπέρ του Παναθηναϊκού δύο πέναλτι. Διαιτησίες όπως η σημερινή του κ. Καλόπουλου, φαίνεται πως εξαντλούν τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας. Όπως και να έχει ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και όπως φάνηκε και καθαρά μέσα στο γήπεδο θα διεκδικήσει μέχρι τέλους αυτό που του αξίζει και του στερούν ξεδιάντροπα. ".
ΘΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ έπεσε χθες το πρωί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ο Σπυρίδων Τρύφωνας, βοηθός του Δημήτρη Καλόπουλου στο ντέρμπι του "Καραϊσκάκη
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου