Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩ


Σε επιφυλακή βρίσκεται αυτές τις ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών και του μεγάλου όγκου νερών που συσσωρεύτηκε τόσο στη Λίμνη Πλαστήρα όσο και στα ποτάμια του νομού. Σύμφωνα με στοιχεία από τον Καπνικό Σταθμό Καρδίτσας, μόνο τις τελευταίες 48 ώρες συσσωρεύτηκαν 80 χιλιοστά βροχής, ενώ παρά τα ήπια φαινόμενα της χθεσινής ημέρας, η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα είναι σε «επικίνδυνο» σημείο για υπερχείλιση.
 Ενέργειες
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Σύμβουλος Αγροτικών Θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Χριστόφορος Τζέλλας, διενεργώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό, ειδοποίησαν αρχικά τα κεντρικά της ΔΕΗ προκειμένου να σταματήσουν την παροχέτευση νερού από τη λίμνη προς τα ποτάμια (να σταματήσουν την «εκτόνωση» της λίμνης), ενημέρωσαν τους Δημάρχους Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά για τα επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έτσι ώστε να είναι σε επιφυλακή, ζήτησαν από τα Δασαρχεία του Νομού να κόψουν όσα δέντρα βρίσκονται εντός των ποταμών, ενώ έστρεψαν όλο το βάρος του ενδιαφέροντός τους στο καταληκτικό σημείο των ποταμών που είναι οι περιοχές του Βλοχού - Μεταμόρφωσης. Ωστόσο, το μεγαλύτερο φορτίο νερού δέχθηκαν τα ποτάμια Καλέντζης, Καράμπαλη και Μέγας, με αποτέλεσμα οι παρακείμενες σ’αυτά αγροτικές εκτάσεις να πλημμυρίσουν, με την κατάσταση όμως να είναι ελεγχόμενη. Τέλος, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας διασφάλισε τη συνεργασία της ΔΕΗ ως προς τη διακοπή της παροχέτευσης, η οποία θα υφίσταται μέχρι και την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, όπου τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα μειωθούν αισθητά.
Ακαθάριστα ποτάμια και κανάλια
Περίπου 22 χρόνια έχουν  να καθαριστούν τα ποτάμια και τα κανάλια στο Νομό, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκο, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα και η οποία μεγαλώνει τους κινδύνους εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων στο νομό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου