Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για κλοπή, στον ιερό ναό αγίας Μαρίνας και απόπειρα κλοπής στην ιερά μονή Κοίμησης της Θεοτόκου στο Ανθηρό Καρδίτσας


     Συνελήφθησαν  επ’  αυτοφώρω την 20-02-2011  και ώρα 19.30΄, στο Ανθηρό  Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, δύο(2) ημεδαποί, ηλικίας, 46 και  33  ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Λάρισας, για κλοπή από κοινού στον ιερό ναό αγίας Μαρίνας και απόπειρα κλοπής στην ιερά  μονή Κοίμησης της Θεοτόκου στο Ανθηρό Καρδίτσας.
  Συγκεκριμένα οι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών, παραβίασαν αποθήκη του ιερού ναού αγίας Μαρίνας και εισήλθαν εντός προκαλώντας φθορές σε μία ηλεκτρογεννήτρια αφαιρώντας ποσότητα βενζίνης από αυτή.
 Στη συνέχεια από ανασφάλιστη είσοδο του ιερού ναού εισήλθαν εντός αυτού και από το παγκάρι αφήρεσαν χρηματικό ποσό καθώς και δύο (2) δοχεία ελαιολάδου  που βρήκαν εντός του ναού.
Έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκε αμέσως τηλεφωνικά στο (100) η υπηρεσία μας, ενώ οι δράστες τράπηκαν σε φυγή προς την ιερά μονή Κοίμησης της Θεοτόκου του Ανθηρού.
Οι εποχούμενες περιπολίες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, αποτελούμενες  από έξι(6) άνδρες, αφού ενημερώθηκαν έγκαιρα από κέντρο  R/T της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, κατευθύνθηκαν άμεσα προς την εν λόγω περιοχή, αποκλείοντας διεξόδους διαφυγής των δραστών και κατάφεραν να εντοπίσουν, με την συνδρομή κατοίκων της περιοχής, να ακινητοποιήσουν το όχημα των δραστών και να συλλάβουν αυτούς, στον αύλειο χώρο της ιεράς μονής Κοίμησης Θεοτόκου, όπου είχαν μεταβεί οι δράστες με προφανέστατο σκοπό να  παραβιάσουν την είσοδο της μονής,  να εισέλθουν εντός και να αφαιρέσουν αντικείμενα.
Εντός του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει από την εκκλησία, καθώς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (πένσες, κατσαβίδια, σιδηροπρίονο, κάβουρας, κ.α) τα οποία και κατασχέθησαν.
Το χρησιμοποιηθέν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Από τον έλεγχο που ακολούθησε προέκυψε ότι, οι δύο (2) συλληφθέντες,   έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές υπηρεσίες, για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων. Ο ένας είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα εκτίοντας ποινή φυλάκισης για κλοπές, ενώ με διάταξη του κ. Ανακριτού  και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, αντίστοιχα, ορίζονται όπως και οι δύο (2) δίνουν παρόν  στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους,  χωρίς αυτό να τηρείται από τους συλληφθέντες.  
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καρδίτσας για τα περαιτέρω.
Προανάκριση διενεργεί το  Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου